Bennetts BSB: Ryan Vickersek irabazi du denboraldi hasierako Nafarroako Zirkuituan

2024ko apirilaren 21a

Ryan Vickersek eta OMG GRILLA Yamaha Racing taldeak irabazi zuten 2024ko Bennetts Britainiar Superbike Txapelketako hasierako lasterketa Nafarroako Zirkuituan, eta lidergoa bereganatu zuten Kyle Ryde taldekideari serieko historiako izkina bateko pase azkarrenean.

Hasieran bost noranzkoko merkantzia trena zen, Vickersek Ryde, Danny Kent McAMS Racing Yamaha-n, Hager PBM Ducati-ko Glenn Irwin eta Rory Skinner Cheshire Moldings BMW Motorrad taldean.

Lasterketak aurrera egin ahala Yamaha hirukoteak abantaila izan zuen Irwinekiko eta lau itzulian Ryde liderra sartu zen bederatzigarren txandan bere taldekideari. Bi itzuli geroago eta Vickers hirugarrenera jaitsi zen akats txiki batekin, eta horrek aurrera egiteko behar zuen aukera eman zion Kenteri. 14. itzulirako posizioa berreskuratu ahal izan zuen eta orduan Ryde izan zuen bistan.

Rydek lidergoa mantendu zuen 18. itzulira arte, Vickers lehen txandan egutegiko izkina azkarrenera mugimendu handi bat egitera joan zenean, eta orduan erritmoa ezarri ahal izan zuen koadrodun banderan abantaila bat emateko.

Rydek Kent-en aldeari eutsi ahal izan zion McAMS Racing Yamaha taldeari hirugarren postuan Bennetts BSB podiumeko lehen postua lortu baitzuen, Irwinek laugarren postuan Hager PBM Ducati eta Skinner-ek bost onenak osatuz.

Christian Iddonek seigarren postua lortu zuen Max Cook, Tommy Bridewellen aurretik, Honda Racing UK, Charlie Nesbitt, Jason O'Halloran eta Leon Haslam parrillako 13. postutik aurrera egin zuena.

Bennetts Britainia Handiko Superbike Txapelketa, Nafarroako zirkuitua, 1. lasterketaren emaitza:

1. Ryan Vickers (OMG GRILLA Racing Yamaha)