Quattro Group Britainia Handiko Supersport eta GP2 Txapelketak: Currie-k irabazi zuen gremlins Stapleford-en aurka

2024ko apirilaren 21a

Ben Currie-k txundituta irabazi zuen Feature Race-n Nafarroako Zirkuituan, Luke Stapleford liderrari bizikleta moztu ostean helmugan.

Stapleford lehen itzuliaren amaieratik aurrera joan zen Currieri mugimendu bat jarri zionean, baina hondamendia gertatu zen marra hurbiltzean eta bere Macadam Triumph Racing makina moztuta agertu zen.

Currie, bigarren postuan eta segundo bat baino gehiago jaitsita zebilenak, bere arerioa marratik gainditzea lortu zuen 0,024 segundoko aldearekin irabazteko, aurreko Sprintean izandako etsipena osatuz.

Stapleford-ek eta Currie-k nahiko arazorik gabeko lasterketa izan zuten arren, 18 itzuli gogorrak izan ziren txirrindulari askorentzat, 20 helmugan bakarrik izan ziren.

Davey Todd, asteburu honetan komodin gisa ibiltzen dena, hirugarrena lortu du Gearlink Kawasakiren Brad Perie urrun mantendu ostean, itzuli zen Jack Kennedy txapeldun ohia bosgarrenarekin egin behar izan zuelako.

Drama egon zen GP2 mailan Kramer Racing taldeko Jack Nixon –asteburuko saio guztietan nagusi izan zena– 12. itzulian erretiratu zenean.

Ondorioz, Owen Jenner taldekide eta egungo Junior Superstock txapeldun txapeldunak klaseko garaipena lortu zuen, Lucca Allen bigarren eta Owen Mellor hirugarren.

Quattro Group Britainia Handiko Supersport eta GP2 Txapelketak, Feature Race emaitza:

1. Ben Currie (Oxford Products Racing Ducati)