Historia

Historia

Nafarroako Zirkuitua 2009an eraiki zen Nafarroako Gobernuak estandar gorenekin. 2010etik dago martxan.

Pistak berehala lortu zituen FIA Grade T1 eta Grade 2 lizentziak, hau da, 1 Formulako probak eta beheko lasterketa-kategoria guztiak egin ditzake, baita FIM Grade B estandarrak ere, WorldSBK arteko kategoriak ahalbidetuz.

Zirkuituak prestigio handiko GT serieko hainbat ekitaldi antolatu ditu, besteak beste, FIA GT eta GT World Challenge Europe Serieseko txandak, baita Frantziako GT Tourra eta FIA Europako Kamioi Lasterketetako Txapelketa ere. Eserleku bakarreko Espainiako F4 txapelketak urtero egiten du lasterketa Racing Weekend paketearen barruan.

2018an, McLaren Bat Formulako taldeak bere MCL33 autoa aurkeztu zuen Nafarroako Zirkuituan, Fernando Alonsok autoa lehen aldiz gidatu baitzuen.

2021ean zirkuituak Munduko Superbike Txapelketako proba bat egin zuen. Scott Redding Ducati txirrindulariak irabazi zituen lehenengo lasterketan eta Superpole lasterketan, eta bigarren lasterketa Toprak Razgatlioglu txapeldunaren Yamahak irabazi zuen. Txirrindulariek diseinua dibertigarria, bakarra eta izaeraz betea zela nabarmendu zuten. Sei aldiz txapelduna den Jonathan Reak lehen kornerra "munduko beste ez bezalakoa" dela deskribatu zuen.

Espainiako Superbike Txapelketa (ESBK) urtero egiten da zirkuituan ere.

Nafarroako Zirkuituan egingo den ekitaldirik handiena VOLRACE ICE da, 2017an aretoan jarri zen martxan Valentziako Ricardo Tormo Zirkuitua eta Madrilgo Jarama Zirkuitua bisitatzeko zabaldu aurretik. VOLRACE ICE urtero ospatzen da otsailean, eta nazioko eta nazioarteko drifting onena eta muturrekoena biltzen du, ikusgai dauden ibilgailu esklusibo batzuekin batera. Erakusketa gune handi bat, janari eta edari postuak, merkataritza guneak eta arrastaka eta errepidetik kanpoko jarduerak ere badaude.

Circuito de Navarra MotorSport Vision (MSV) taldean sartu zen 2022ko azaroaren 1ean.

MSV, 1 Formulako pilotu ohi Jonathan Palmer eta Sir Peter Ogdenen jabetzako konpainia pribatuak, Erresuma Batuan motor-kiroletako sei gune kudeatzen ditu: Brands Hatch, Oulton Park, Snetterton, Cadwell Park eta Donington Park, eta PalmerSport ostalaritza korporatiboa mundu osoan ezaguna den ekitaldia da. MSV-en Bedford Autodrome aretoan oinarrituta. MSVri buruzko informazio gehiago lortzeko, egin klik hemen .

MSVren asmoa da Nafarroako Zirkuitua nazioartean miretsi eta arrakastatsua den zirkuitu negozio bat bihurtzea, bezero eta bisitari berri asko erakartzen dituena, eta hobekuntzak abian dira dagoeneko.